NL Web
Image default
Zakelijke dienstverlening

BIM-modelleren voor duurzame gebouwen

BIM-modelleren maakt het mogelijk om maximale aandacht te besteden aan duurzaamheid. Gebouwen moeten duurzamer worden. Dit betekent op de eerste plaats dat nieuwe gebouwen zo duurzaam mogelijk moeten zijn, waardoor er al vóór het bouwproject aandacht aan besteed moet worden, maar het betekent ook dat bestaande gebouwen zo ver mogelijk moeten worden vreduurzaamd. BIM-modelleren kan in beide gevallen uitkomst bieden. Voor BIM-modelleren kunt u uitstekend terecht bij MAX BIM Solutions.

Groen bouwen en BIM-modelleren

We zien dat BIM-modelleren in de praktijk steeds vaker wordt aangesproken om de duurzaamheid van een gebouw te optimaliseren. BIM maakt duurzame ontwerpen mogelijk, waardoor architecten en ingenieurs de bouwprestaties kunnen integreren en analyseren. Het verbetert de efficiëntie van ontwerp en constructie. Ontwerpers kunnen de milieueffecten van systemen en materialen kwantificeren ter ondersteuning van de beslissingen die nodig zijn om duurzame gebouwen te produceren, met behulp van informatie over duurzame materialen die zijn opgeslagen in de database en interoperabiliteit tussen ontwerp- en analysetools. Dergelijke gegevens zijn nuttig voor het maken van levenscyclusanalyses. Het BIM-modelleren biedt dan ook veel mogelijkheden om een complete cyclus van een gebouw in kaart te brengen.

Gebruikmaken van analysetools

Op BIM gebaseerde analysetools worden gebruikt voor het analyseren van onder meer energie, zonne-energie en thermische energie. De voordelen van deze tools zijn om betere communicatie en samenwerking te genereren, evenals een hogere nauwkeurigheid en efficiëntie. De zogenaamde ‘groene’ analyses geven een duidelijk beeld van de duurzaamheid. Zijn er problemen, dan kunnen deze nog worden aangepakt voordat de daadwerkelijke bouw van start gaat. Dit bespaart veel tijd en kosten.

Schakel deze ervaren specialist in

Het spreekt voor zich dat u de beste resultaten wilt boeken als het om bouwprojecten gaat. Dan is het altijd goed om een professional in BIM-modelleren in te schakelen en te betrekken bij het opstarten van het project. Neemt u gerust eens contact op met MAX BIM Solutions voor een deskundig advies of meer informatie over de mogelijkheden van BIM-modelleren.

https://max-bimsolutions.com/