NL Web
Image default
Aanbiedingen

Plateauwagen kopen

Ben jij op zoek naar een plateauwagen? Of zag je een leuke plateauwagen te koop staan? Maar weet je eigenlijk niet waar je deze allemaal voor kan gebruiken? In deze blog vertellen wij wat een plateauwagen is en wat alle mogelijke opties zijn.

Voordelen van een plateauwagen

Bij een plateauwagen kan je de zijborden allemaal afzonderlijk van elkaar uitklappen, dit is een voordeel als je bijvoorbeeld met een heftruck wilt laden en lossen van de zijkant. Ook de wielen zitten onder de laadvloer, dus je hebt geen last van uitstekende wielen of spatborden en je kan de hele breedte van de plateauwagen gebruiken voor jouw lading. Hierdoor is een plateauwagen erg praktisch en multifunctioneel.

Assen & laadvloerhoogtes

Bij plateauwagens kan je voor 1, 2 of 3 assen kiezen. De hoeveelheid assen heeft ook invloed op het draagvermogen van de plateauwagen, zo hebben de meeste enkelassers geen draagvermogen hoger dan 2000 kg. Ben je dus van plan een kleine lading te vervoeren dan kan je dus gewoon voor een enkelas plateauwagen kiezen, maar wil je een zwaardere lading gaan vervoeren kies dan voor een tandem- of tridemas plateauwagen. Kijk voordat je een plateauwagen gaat kopen eerst wat je wilt gaan vervoeren.

Net als bij de assen heb je ook drie verschillende laadvloerhoogtes, namelijk 56, 63 en 72 cm. De laagste laadvloerhoogte is 56 cm, hierbij vangt de plateauwagen het minste wind en ook is deze makkelijk te combineren met oprijplaten omdat de hellingshoek kleiner is. De meeste plateauwagens zijn standaard geleverd met een laadvloerhoogte van 63 cm, deze hoogte is ideaal voor een beter wegligging met 13 inch wielen, ten opzichte van de 10 inch wielen. Het zwaartepunt lig ook redelijk laag vergeleken met de 72 cm laadvloerhoogte, maar bij deze hoogte kan je makkelijker met de hand laden en lossen.

Bij zware lading geeft een lager zwaartepunt een voordeel!

Plateauwagen zelf samenstellen

Wil jij zelf gemakkelijk jouw eigen opties toevoegen op een plateauwagen? Een plateauwagen van Aanhangwagendirect kan je gemakkelijk zelf samenstellen, zij hebben namelijk een Eduard configurator. Deze is te vinden op Aanhangwagendirect.nl. Je kan elke aanpassing meteen zien veranderen in de 3D afbeelding, ook de toebehoren kan je toevoegen en direct zien.

Plateauwagen onderhouden

Om jouw nieuwe plateauwagen goed te onderhouden moet je deze wel een jaarlijkse onderhoudsbeurt geven, je wilt natuurlijk niet dat deze plotseling kapot gaat. Bij het kopen van een occasion is het al helemaal handig om een jaarlijkse onderhoudsbeurt in te plannen, deze is namelijk meestal al langere tijd gebruikt. Je kan bij Aanhangwagendirect ook deze onderhoudsbeurten in plannen, dit kan je zelf doen zodat het jou het beste uitkomt. 

Plateauwagen huren of leasen

Mocht je niet gelijk een plateauwagen willen kopen? Kies dan voor de verhuur plateauwagen van Aanhangwagendirect. De verhuur tandemas plateauwagen is geremd met een laadvermogen van 2000 kg en afmetingen 310 x 160 x 30 cm. Ook kan je kiezen om een andere plateauwagen te leasen, zo heb je nog steeds alle keuze en hoef je niet meteen een dure plateauwagen te betalen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect, zij beschikken over de juiste informatie over plateauwagens.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/