NL Web
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een stevige fundering boren met een Gewi anker

Om ongelukken te voorkomen, is het belangrijk de veiligheidsvoorschriften te volgen als u verbuisd gaat boren. Zo gebruikt u het best bijvoorbeeld een Gewi-anker, die ook wel Gewi-paal genoemd wordt. Dit funderingsstuk bestaat uit een holle buis versterkt met ijzerdraad, waarin een zogenaamd groutlichaam bevestigd is. Dit groutlichaam voorkomt corrosie, wat ervoor zorgt dat de fundering instabiel wordt. Met een slechte fundering kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, dus is het belangrijk om een Gewi anker te gebruiken.

Hoe moet dat, verbuisd boren met een Gewi anker?

Bij bouwwerkzaamheden moet u vaak een tunnelvormig gat boren, bijvoorbeeld voor het plaatsen van heipalen. Dit doet u dan met een buisvormige, holle boor. Als u in deze boor een Gewi anker plaatst, die achterblijft in het gat, dan zorgt u voor een stevige fundering bij bouwwerkzaamheden. Deze kunt u vervolgens nog verder verstevigen met een reguliere fundering. Zo bouwt u zeker op een verantwoorde manier. Gebruik daarom zeker een Gewi anker. Zo blijft het gebouw dat u bouwt zeker staan. Ook voorkomt u zo de kans op verzakkingen, wat zeker met de steeds droger wordende bodem een must is om ook in de toekomst veilig te kunnen blijven bouwen. Doordat het grondwaterpeil zakt, klinkt de bodem namelijk in, waardoor de kans op verzakkingen groter wordt. Een extra stevige fundering is dus steeds belangrijker.

Stel uw vragen aan deze specialist

Wilt u een Gewi anker gaan gebruiken bij uw bouwwerkzaamheden, maar wilt u eerst nog meer weten? Stel uw vragen dan aan De Vries Werkendam B.V.. Zij werken al jaren met deze stevige funderingen, en kunnen u er dus alles over vertellen. Ze delen deze kennis graag met u, zodat u altijd op een veilige manier kunt bouwen. Ontdek alle voordelen van een Gewi anker, zodat u altijd op een veilige manier kunt bouwen.

 

https://devriestitan.nl/