NL Web
Auto’s en Motoren

Paruzzi is hét adres voor alle VW onderdelen die jij zoekt

Zoek je een nieuwe carburateur Kever? Paruzzi heeft er meerdere in de aanbieding. Aanwijzing dat het echt tijd is voor een nieuwe carburateur is als je motor regelmatig plotseling uitvalt. De Paruzzi carburateurs werken op 12 volt en zijn bedoeld voor Volkswagen type 1 motoren.

De Paruzzi 02142 H30/31 PICT carburateur is afkomstig uit de originele fabriek. De Paruzzi 04425 34 PICT-3 is gemaakt voor Kevers met een vroege Mexicaanse motor. De Paruzzi 02142 34 PICT-3 is behoorlijk universeel. Heb je een Kever met late Mexicaanse motor (na 9.1977) dan is deze aan te raden. Een carburateur wordt soms ook carburator genoemd. We hebben het hier over dat deel van de motor dat maakt dat benzine gaat vernevelen zodat een mengsel van brandstof en lucht ontstaat. De cilinders zuigen deze mengstof op. Ook aan de carburateur verwante parts kun je aanschaffen op paruzzi.com. We noemen er een paar: een gasklep terugtrek-veer, benzinesproeier, inspuitbocht, pakking-set, magneetklep en messing moeren.

Kever, Kübel en veel meer VW onderdelen op voorraad

Onderdelen voor je Kever van echt goede kwaliteit vind je in de online shop van Paruzzi. Om ervoor te zorgen dat je niet gaat zoeken naar een speld in een hooiberg is een onderverdeling gemaakt in rubrieken. Dit zijn er een paar: motor; vooras, besturing; remmen, velgen, elektriciteit en transmissie. Iedere groep heeft weer subgroepen. Een auto bestaat nu eenmaal uit heel veel onderdelen. Naar schatting zo’n 30.000!

Nog een paar leuke auto weetjes. Er zijn er tegenwoordig in totaal wereldwijd maar liefst een miljard. Als je in een nieuwe auto rijdt, snuif je in de eerste periode zeker 50 stoffen op. En een paar Kever feitjes. De Volkswagen Kever rolde uit de fabriek tussen 1938 en 2003. In totaal zijn er circa 20 miljoen gemaakt. Hiermee eindigt de Kever op nummer 2, want van de Volkswagen Golf zijn er nog meer verkocht.

https://www.paruzzi.com/nl