NL Web
Bedrijven

De voordelen van mondzorg

De voordelen van mondzorg

Niet iedereen is geboren met een perfect gebit. Bijna heel puberend Nederland heeft wel eens een beugel in wat voor vorm dan ook gehad, of heeft nog steeds een beugel. Dit omdat een goed functionerend gebit van enorm belang is: wanneer het gebit niet goed wordt onderhouden kunnen tanden slijten of zelfs uitvallen: dit resulteert op de eerste plaats op een heleboel pijn, en het aanzicht van een rot gebit is voor veel mensen ook een afknapper.

Ondanks het goed onderhouden van het gebit kan het toch zijn dat er complicaties optreden naarmate de kaak zich ontwikkeld. Zo kan het zijn dat niet alle tanden doorkomen. Er wordt dan vaak gekozen voor een implantaat tand wanneer de kaak van de patiënt volledig is uitgegroeid, meestal rond het 22e levensjaar. Dit is een nagebootste tand gemaakt van keramisch materiaal. Vaak wordt er een titanium pin in de kaak geschroefd, welke zich aanhecht aan het natuurlijke bot van de patiënt. Wanneer de schroef is vastgezet in de kaak, en het bot er om heen is gegroeid wordt er op de schroef, die een klein stukje uitsteekt boven de kaak, een kroon geïnstalleerd. Deze zijn vaak niet de onderscheiden van echte tanden, met dank aan de moderne geneeskunde.

De implantaat is een goede optie voor mensen waarvan er maar één of enkele tanden missen. Er zijn echter ook uitzonderlijke gevallen waarin de kaak zich niet goed ontwikkeld, wat kan resulteren in een zeer ernstige over- of onderbeet. Wanneer dit het geval is, kan er ook gekozen worden voor een chirurgische kaakcorrectie. Deze ingreep is erg heftig, de patiënt moet van zo’n operatie vaak 6 tot 8 weken herstellen. Dit betekent ook dat de patiënt anderhalve tot twee maand(en) niet mag kauwen: dit gaat vaak ook ten koste van het gewicht van de patiënt. Vanwege de heftigheid van de herstelperiode wordt de kaakcorrectie vaak alleen aangeraden aan patiënten die erg veel hinder ondervinden aan de stand van hun kaken.

https://www.orfeokliniek.nl/