NL Web
Bedrijven

Vooruitgang voor een boerderij

Een boer is afhankelijk van zijn vee, het is daarom de bedoeling dat deze zich dan ook goed en comfortabel voelt. Daarom moet er nagedacht worden over, de behandeling van het vee. Deze moet onder geen enkele situatie slecht behandeld worden en verdient dan ook de beste zorg. Tevens is het voor het hele proces belangrijk dat de koe geen stress ervaart. Een koe dat stress ervaart produceert minder melk, dit is dan weer ongunstig voor de onderneming. Om die reden zijn er verschillende regels en ongeschreven regels opgesteld voor het welzijn van het dier. Zo moet deze genoeg rust krijgen, elke dag gemolken worden en moeten zij verzorgd worden. Om de koe te verzorgen kan deze na een dag in de wei, gewassen en geborsteld worden. Tevens helpt dit de bloedsomloop te verbeteren, waardoor de koe zich kan focussen op rusten.

Daarom is stalinrichting zeer belangrijk, de juiste middelen geven het gewenste resultaat. Een goede stalinrichting kan misschien een dure investering zijn, maar deze is dan ook de moeite waard. Zo is het rendement stukken hoger omdat de koe veel meer melk produceert.  Een stal kan dan worden voorzien een aantal comfort zones, deze zorgen ervoor dat koe rust vindt en gaat slapen. Ook moet een stal ruim genoeg zijn, een gebruikt veel ruimte en zal als het moet omdraaien ook veel ruimte gebruiken.

Een cowhouse is een voorbeeld van een goed ingerichte stal. Deze is voorzien van allerlei luxes voor de koe. Een bedrijf die dit kan maken voor ondernemers is Wijsman. Wijsman verkoopt en plaatst dergelijke stallen en zorgt ervoor dat u op de hoogte bent van de laatste informatie. Tevens geven zijn advies op agrarisch gebied, zij specialiseren zich in alle processen op een boerderij. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Wijsman, wijsman.nl.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/