NL Web
Image default
Dienstverlening

Beste plaatsen om te bezoeken in Bedum

Bedum is een kleine wijk gelegen in de provincie Groningen. De bevolking van deze stad is ongeveer 10.000 mensen. De totale oppervlakte van Bedum is slechts 45 vierkante kilometer. Hoewel Bedum maar een klein stadje is, biedt het verschillende mooie plekken om te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld musea, parken en oude architectonische gebouwen bezoeken. Bedum is bereikbaar met het openbaar vervoer zoals treinen, bussen en de City.taxi. Wel is het handiger om Bedum met de auto te verkennen. Je kunt in deze stad met je eigen auto rijden of een auto huren. 

Groninger Museum

Het Groninger Museum is een van de top kunstmusea van Nederland. Het werd opgericht in 1874 en is sinds 1947 een rijksmuseum. Het museum is gevestigd aan het Museumplein in het centrum van Groningen, vlakbij de Grote Markt. Het museum heeft een collectie schilderijen, sculpturen, tekeningen en prenten van kunstenaars als Jan Brueghel de Oude en Pieter Bruegel de Jonge, evenals moderne werken van Pablo Picasso. Het museum herbergt ook een grote collectie oude Egyptische kunstvoorwerpen en precolumbiaanse kunstwerken uit Peru en Ecuador. Het museum is elke dag geopend van 11:00-17:00 (van januari tot eind oktober) en van 12:00 – 17:00 (van november tot december). De laatste toegangstijd voor bezoekers is 16:15 uur.

Prinsentuin Park

De Prinsentuin is een park in Bedum dat is aangelegd op een terrein waar ooit het koninklijke jachthuis “De Prinsentuin” stond. In 1865 werd deze tuin door koning Willem III verkocht aan de gemeente Bedum voor gebruik als openbaar park. Het werd op 14 juli 1866 voor het publiek geopend door burgemeester A.C. van der Meer van Ravestein die namens zijn medeburgers een eik plantte. Dit park ligt aan het Prinsentuin Plein. De naam van dit park verwijst naar de bloemenmarkt die daar op dinsdag en zaterdag wordt gehouden. De Prinsentuin werd officieel geopend als Engelse tuin met bloemperken voor het verbouwen van groenten die je op de nabijgelegen markt kan kopen. Het park is erg populair bij zowel bezoekers als de lokale bevolking die hier komen om te ontspannen of om te tennissen op de tennisbanen.

Martinitoren

De Martinitoren werd in 1201 gebouwd als onderdeel van een kloostercomplex van de Franciscaner monniken orde. Het was een van de hoogste gebouwen in Bedum totdat het tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Het is echter sindsdien herbouwd met een identiek ontwerp als voorheen. Deze toren staat aan de noordoostkant van het Grote Marktplein. Deze toren werd het symbool van de stad Groningen. Deze toren heeft een gotische bouwstijl met een hoogte van ongeveer 102 meter. Als je Bedum of Groningen bezoekt, zorg er dan voor dat je deze toren bezoekt en maak een mooie foto voor de Martinitoren.