NL Web
Mode en Kleding

Een verhaal over een winnende galajurk

Ik was niet de enige die blij was dat ik een bescheiden jurk droeg.

“Jij wint.”

 

Ik was net uit de lift van het hotel gekomen met mijn date. Het was mijn middelbare school prom – de dag waar ik maanden naar had uitgekeken. Het diner en de bijbehorende dans werden gehouden op de bovenste verdieping van een lokaal hotel in mijn geboortestad in de staat New York. Ballonbogen en een lange, rode loper leidden de weg naar de balzaal waar de dans werd gehouden.

 

“Pardon?” Vroeg ik, rondkijkend naar de bron van de stem. Het was mijn leraar natuurwetenschappen, Mr. Keenan.

 

 

“Je wint,” herhaalde hij.

 

Lachend vroeg ik hem wat ik had gewonnen.

 

“Je hebt de mooiste jurk die ik ooit heb gezien,” antwoordde hij. “Ik wil die jurk voor mijn dochters als ze naar het bal gaan.”

 

“Oh, ik weet zeker dat hij elk meisje dat vertelt,” dacht ik glimlachend.

 

Verder zei hij: “Ik weet niet of je het nog hebt gemerkt, maar niet veel van de jurken die ik tot nu toe heb gezien dekken heel veel.”

 

Ik was een beetje verrast door zijn opmerking. Het was duidelijk dat mijn jurk bescheiden was, maar ik dacht niet dat anderen er iets om zouden geven. Ik bedankte hem en ging door met dansen.

Later op de avond gingen mijn date en ik naar de fotograaf voor foto’s. Toen het onze beurt was om te poseren, keek de fotograaf me aan en zei: “Wauw, wat een prachtige galajurken.”

 

Toen ik die avond het bal binnenliep, voelde ik me nooit een keer ongemakkelijk. En ik was dankbaar dat ik ervoor had gekozen om bescheiden te blijven.

 

“Ik weet zeker dat je elk meisje vertelt dat haar jurk prachtig is,” zei ik, terwijl ik mijn eerdere gedachten uitte.

 

“Oh nee,” zijn stem was ernstig. “Ik zeg zelden tegen een meisje dat haar jurk prachtig is.”

 

Acht maanden terug naar de vorige herfst. Ik wist dat mijn senior prom aan het einde van dat schooljaar zou zijn, en in mijn opwinding ging ik op zoek naar een prom-jurk in september.

 

Mijn vrienden en ik brachten verschillende zaterdagen door met winkelen in lokale winkels en probeerden hun selectie van formele jurken. Maar in mijn geboortestad was het vinden van een formele jurk die op zijn minst tot de knieën ging, niet te laag aan de voorkant of achterkant was gesneden, mouwen had en schattig was, alsof ik probeerde een naald in een hooiberg te vinden.

 

Ik had kunnen rationaliseren om een ​​onfatsoenlijke jurk te dragen – het was maar één nacht, alleen onfatsoenlijke jurken waren beschikbaar en al mijn vrienden zouden ze dragen. Maar ik voelde me ongemakkelijk om ze gewoon aan te passen, en ik wist dat ik me de hele nacht van het bal ongemakkelijk zou voelen als ik er een droeg.

 

 

Ik begon harder te kijken. Ik wist dat het moeilijk zou zijn om iets te vinden in lokale winkels, dus ging ik naar internet. Het vergde wat zoeken, maar na een tijdje vond ik de jurk van mijn dromen.

 

Het was een beetje duurder dan de meest onfatsoenlijke jurken die ik had geprobeerd, en ik moest een baan krijgen om ervoor te betalen. Maar toen ik het per post ontving en probeerde, paste het perfect en voelde ik me comfortabel. Ik wist dat ik de juiste beslissing had genomen.

 

Toen ik die avond het bal binnenliep, voelde ik me nooit een keer ongemakkelijk. En ik was dankbaar dat ik ervoor had gekozen om bescheiden te blijven. Zoals mijn leraar zei, ik had gewonnen.

 

Over avondjurk, prom-jurk of zelfs een trouwjurk, het moet er zijn. De bruiloftsgast moet ook een formele jurk dragen om deel te nemen aan deze bruiloft, dus avondjurken en galajurken zijn ook een goede keuze.

 

Let behalve een mooie galajurk ook op goed kwalitatief ondergoed, zoals Beeren Bodywear.