NL Web
Image default
Mode en Kleding

Een sport bh voor iedereen

Een sport bh voor iedereen

 

Met elkaar zijn we steeds vaker te vinden in de sportschool. Dat betekent logischerwijs ook, dat de sportzaken het steeds drukker gaan krijgen. Toch zien we nog vaak, vooral bij jonge meiden, dat ze het belangrijker vinden hoe ze eruit zien, dan dat het echt functioneel en ondersteunend is. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het ontbreken van een sport bh. Veel jonge meiden hebben de illusie dat het dragen van een sport bh bij een kleinere cupmaat niet noodzakelijk is. Wanneer je ze dan vraagt of ze wel normale lingerie dragen, dan kijken ze je vaak heel gek aan alsof ze willen zeggen; ‘tuurlijk, wat denk jezelf?’ In de basis is het dus voor iedere vrouw belangrijk er één te dragen. Om je uit te leggen waarom dit zo is, hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

 

Vrouwen met een kleinere cupmaat

 

Deze groep vrouwen is vaak in de veronderstelling dat het dragen van een sport bh niet noodzakelijk is. Simpelweg om het feit de borsten toch relatief klein zijn en je daarom weinig tot geen schade kunt aanrichten. Volledig onterecht dus! In je borsten zit weefsel. Dit weefsel kan beschadigen wanneer jij je borsten niet of niet voldoende ondersteunt. Dus zelfs wanneer je kleinere borsten hebt, zal je merken dat dit op lange termijn niet goed is voor je borsten. Uiteraard zullen de directe fysieke ongemakken door het in mindere mate bewegen een stuk minder zijn. 

 

Vrouwen met grote borsten

 

Heb jij als vrouw grote borsten, bijvoorbeeld na een zwangerschap of gewoon omdat je zo bent geboren, dan is het extra belangrijk goede ondersteuning te bieden tijdens het sporten. Een zwangerschaps bh draag je immers toch ook, waarom een sport bh dan niet? Waar het bij vrouwen met kleinere borsten wat minder direct hinderlijk is, zal je met grote borsten al snel ervaren dat het geen pretje is om zonder te sporten. Je borsten bewegen namelijk alle kanten op, wat er niet alleen voor zorgt dat het irritant is, maar het zal op ten duur ook pijn gaan doen. 

 

conclusie

 

Zoals je kunt zien maakt het dus niet uit of je een grote of kleine cupmaat hebt. Het dragen van een sport bh is en blijft ontzettend belangrijk. Waar een vrouw die grotere borsten heeft eerder zou kiezen voor een sport bh met bh beugels voor extra ondersteuning, zal een vrouw die ze wat kleiner heeft dit doorgaans niet perse hoeven te doen.