NL Web
Image default
Sport

Een voetbal kopen? Volg deze tips op!

Ben je van plan om een nieuwe voetbal te kopen? Is jouw huidige bal kapot gegaan? Of vind je het design van jouw huidige bal niet meer zo gaaf? Dan is het goed om te weten dat je uit behoorlijk veel verschillende voetbal kunt kiezen. Een voetbal kopen is op dit moment zéker niet makkelijk te noemen. Door onderstaande tips op te volgen, kun je de zoektocht voor jezelf een stuk makkelijker maken!

Het merk van de voetbal

Het is sowieso van belang om goed naar het merk van de voetbal te kijken. Volgens veel experts kun je het beste kiezen voor een voetbal van één van de gerenommeerde merken. Hierbij kun je denken aan Adidas, aan Nike en aan Touzani. Deze merken leveren gewoonweg de beste voetballen.

De maat van de voetbal

Ook moet je goed kijken naar de maat van de voetbal. Je kunt voor de standaardmaat gaan, maar je kunt ook voor een kleinere maat gaan. Dat laatste is handig als je een straatvoetballer bent of vooral trucjes uit wilt voeren. Dat gaat namelijk een stukje makkelijker als de bal net iets kleiner is.

Het design van de voetbal

In het huidige aanbod vind je allerlei soorten kleurstellingen, patronen en designs terug. Wij raden je dan ook graag aan om een goede vergelijking te maken tussen deze designs. Check goed welk patroon naar jouw wens is en welke kleuren jij tof vindt. Door ook op dit gebied een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf maken.

Het prijskaartje van de voetbal

Hoeveel geld wil jij uitgeven aan de nieuwe voetbal? Ook dat is een belangrijke vraag waar je over na moet denken. Gelukkig hoef je voor de meeste voetballen niet meer de hoofdprijs te betalen. Daarnaast kun je ook nog op een sale wachten; tijdens de sale kun je voor een nóg lager bedrag de beste voetballen aanschaffen.

Materiaal van de bal

Door de jaren heen zijn er veel soorten ballen op de markt gebracht. Zo bestaan er ook speciale ballen voor kunstgras. Mede daarom is het advies om goed te kijken naar het materiaal van de bal. Sommige materialen zijn uitsluitend voor ‘normaal’ gras bestemd en andere materialen juist weer voor kunstgras.