NL Web
Image default
Sport

Snoek onder de steiger

Er zijn van die wateren waar je gewaarschuwd wordt voor het handen wassen in het water. Zeker onder de steigers kunnen er snoeken liggen die kunnen reageren op de actie aan het wateroppervlakte. Hierbij lijkt de snoek geconditioneerd te zijn om bij vissers te gaan liggen. Zeker de witvissers kunnen hierover meepraten. Bij het terug zetten van de vangst kan de snoek dan de relatief eenvoudige prooi direct aanvallen. Uiteraard tot schrik van de visser die nietsvermoedend aan de slag is. Zo werd ook in verrast tijdens een karpersessie.

Tijdens het vissen op karper was het duidelijk dat de natuur actief was. De vele insecten op, onder en rond het water waren duidelijk zichtbaar. Hierop was ook de voorns op aangeslagen, want op veel stukken zag je de voorns onder de oppervlakte doortrekken en zo nu en dan het wateroppervlakte doorbreken. Op gezette momenten schoten de voorns uiteen met soms zichtbaar een jagende snoek. Een hartstikke gaaf schouwspel. Toen tijdens de afwas ook een schim in het water zichtbaar werd, werd de verleiding te groot. Er werd snel een karperhengel ingedraaid en voorzien van een pas gevangen voorn. Deze werd aan de rand van de steiger langs een lelieveld geplaatst, waar de afwas ook was gedaan. Nu hopen op een actieve snoek die dit niet kan laten liggen.

Lang heeft het niet geduurd. De kaarten waren net geschut toen de dobber opeens weg was. Deze bleef vlak onder het wateroppervlakte stil liggen. Zonder verdere beweging leek de snoek de aasvis enkel in de bek te hebben. Dan even afwachten wat er gebeurd. Een seconden of 20 verder kwam er eindelijk beweging in de zaak. Dan snel de vislijn strak draaien en aanslaan. De lijn sneed door het water en het oppervlakte knalde uit elkaar. Een mooie snoek was aan de haak geslagen. De vismolen krijste het de eerste tellen uit waarna er een kort touwtrek spel ontstond. Toen kwam het gevaarte boven. Uiteindelijk blijkt het een snoek van ruim over de meter. Gelukkig hing deze niet aan de handen tijdens het afwassen, want de tanden zijn aanzienlijk op deze vis. De rest van de avond bleef het stil, maar dat maakte niet uit. Het waterleven en de vangst waren voor deze meer dan genoeg succes en plezier. 

https://www.sportvisgigant.nl/