NL Web
Bedrijven

De grootste irritaties in de slaapkamer

Er zijn bijna nergens zoveel irritaties als in de slaapkamer. Deze irritaties zorgen voor een slechte nachtrust. Een slechte nachtrust zorgt ervoor dat je minder fit voor de dag komt. Dit zorgt natuurlijk voor nog meer problemen. In dit artikel vindt je de grootste slaapkamer irritaties, maar ook hoe je deze op kan lossen.

 

De eerste grote irritatie is de temperatuur. De kamer is vaak of te warm of te koud. Als eerste tip geef ik mee om de slaapkamer goed te isoleren. Isolatie zorgt ervoor dat de kamer in de winter warmte vasthoudt. In de zomer zorgt isolatie juist dat de warmte buiten blijft, isolatie houdt de kamer dus altijd op temperatuur. Wanneer je niet wilt isoleren is het bij hevige kou handig om extra dekens aanwezig te hebben. Bij erge warmtes kan je een ventilator aanschaffen. Ook kan je het raam openzetten, dit zorgt echter voor de volgende irritatie.

 

De volgende grote irritatie zijn muggen. Sommige mensen kunnen er doorheen slapen, maar de meeste totaal niet. Het gezoem laat je niet slapen, en wat volgt is daarna nog de jeuk van de muggenbulten. Om muggen in je kamer tegen te gaan is het handig om het raam pas open te zetten wanneer het licht uit is. Muggen komen namelijk altijd op licht af. Verder kan je een muggenspray gebruiken zodat de muggen niet op je af komen. Als laatste kan je een klamboe nemen, deze zorgt ervoor dat de muggen niet bij je kunnen komen.  

 

Wanneer je samen slaapt met een persoon is een grote irritaties het gesnurk. Het snurkgeweld is lastiger op te lossen dan de andere problemen. Koop een neus- en keelspray voor de partner. Een ander idee is om erover te praten met je partner. Wanneer dit ook niet werkt zijn oordoppen nog altijd een optie. De laatste optie is een stukje gemener. Knijp de neus van je partner tijdens de slaap drie seconden dicht. Je partner zal wakker worden waardoor het zeker even duurt voordat het snurken weer zal beginnen.

https://shopvoorgezondheid.nl