NL Web
Bedrijven

Een SEO tekstschrijver worden kan jij ook

Een SEO tekstschrijver kan jou helpen aan betere websiteteksten. Echter is er ook de mogelijkheid om hier zelf mee aan de slag te gaan. Met een beetje oefening kun jij namelijk een goede tekstschrijver worden die zich volledig richt op het schrijven van SEO-teksten. Het is hierbij wel van belang dat je precies weet hoe het algoritme van de zoekmachines werkt en weet hoe je zoekwoorden in een tekst moet verwerken.

 

Als SEO tekstschrijver moet je rekening houden met het algoritme

Het algoritme van de zoekmachines is niet helemaal prijsgegeven. Echter is er wel veel onderzoek naar gedaan hoe een tekst toch hogerop in de zoekmachine kan komen. Dit begint allemaal bij de juiste zoekwoorden. Deze woorden zijn van groot belang, doordat gebruikers van zoekmachines bepaalde woorden gebruiken om aan informatie te komen. Als je deze woorden een aantal keer in de tekst kunt laten vallen, heb je als SEO tekstschrijver een deel van jouw doel al bereikt: de zoekmachine herkent jouw website en plaatst deze hoger in de resultaten.

 

Doseer het gebruik van het zoekwoord

Daarnaast is het ook van belang dat je de zoekwoorden in de titel en op de eerste pagina van jouw tekst verwerkt. Dit kan bijvoorbeeld al in de eerste zin zijn, maar ook een aantal keer in andere alinea’s. Dit zoekwoord is de sleutel tot jouw succes als SEO tekstschrijver en kan ervoor zorgen dat jij een unieke content hebt waar mensen naartoe gelinkt worden. Om het zoekwoord zo goed mogelijk te verwerken, moet je ervoor zorgen dat het niet storend wordt voor de lezer. Te vaak hetzelfde woord gebruiken kan er namelijk toe leiden dat de lezer afhaakt. Te weinig zorgt er weer voor dat jouw website slechter gevonden kan worden, waardoor de bezoekersaantallen te laag zijn.

 

Bedenk dat er meer is dan SEO schrijven

Uiteraard moet je jezelf niet helemaal toespitsen op hoe zoekmachines werken. Het is namelijk ook belangrijk dat alle informatie in de tekst verwerkt staat. De teksten worden immers niet voor niets geschreven. Het is daarom goed om jezelf ook een aantal dingen af te vragen voordat je aan de tekst begint:

  • Wat is het doel van de tekst?
  • Voor wie wordt de tekst geschreven?
  • Wat hoop je dat de lezer gaat doen?
  • Wat is Plan B als het doel niet wordt bereikt?

Het doel van de tekst is waar het in principe om draait. Je wilt iets bereiken met jouw tekst en daarvoor kun je het beste zo min mogelijk afleiding hebben tijdens het schrijven. Laat daarom de zoekmachines achterwege en begin als eerste aan alle informatie. Houd hier ook de doelgroep goed in jouw achterhoofd. Iedere doelgroep behoeft een andere vorm en het taalgebruik moet hier ook op aangepast worden.

 

Tijd en moeite brengt jou een heel eind verder

Zodra je alle informatie hebt verzameld en het concept op papier staat, kun je beginnen met het bewerken van jouw tekst om er een SEO webtekst van te maken. Ga na of het zoekwoord er vaak genoeg in staat zonder dat het storend is en kijk of jouw tekst ook de juiste titel en tussenkopjes heeft. Zo kun je met een beetje tijd en moeite jouw eigen content creëren voor jouw website en hoog in de zoekmachines komen te staan.

https://www.textmakelaar.nl