NL Web
Bedrijven

Rieten daken

Je hoeft niet meer vierkante blokken te hebben en grote ramen in je huis om te zeggen dat je een modern huis hebt. Er komt weer een nieuwe trend dat maakt dat je kan zeggen dat je een modern huis hebt, het is eigenlijk iets dat weer terugkomt van vroeger. We hebben het hier over rieten daken. Je ziet steeds meer mensen die ervoor kiezen om een rieten dak op hun huis te leggen. Sommige leggen een rieten dak op een nieuwbouw en sommige kiezen er zelfs voor om op een bestaande woning een rieten dak te leggen. En wat verkies jij? Het is ook een duurzame keuze, rieten daken zijn duurzaam.

Een rieten dak gaat nooit verloren. Het is namelijk zo dat als je riet niet meer goed genoeg is om op jouw dak te liggen er nog een ander nut van het riet is. Het riet wat op jouw dak heeft gelegen kan wanneer het niet meer goed genoeg is om op jouw dak te liggen. Omdat het riet bijvoorbeeld toch al wat begint te rotten en dus niet meer al het water makkelijk van jouw dak laat aflopen. Wanneer deze fase is bereikt kan het riet gebruikt worden om planten te bemesten. Het riet is een goede stof om de grond weer luchtig te maken. Het riet zal uiteindelijk ook voor humus in de grond zorgen.

De kosten van het inhuren van Van den Bergh rietdekkers gaat in de toekomst waarschijnlijk ook oplopen. De reden dat de kosten voor het inhuren gaan oplopen komt doordat ze uiteindelijk meer vraag gaan hebben dan dat ze zelf aankunnen. Het is ook moeilijk om werknemers te zoeken specifiek voor het leggen van rieten daken, het is ook niet heel makkelijk aan te leren. Dus dan is het best logisch dat de kostprijs hoger zal worden.

https://www.rietwerk.nl/