NL Web
Vakantie

Op vakantie richting het prachtige Malaga

Malaga is een vakantiebestemming die je zeker en vast bezocht moet hebben als je regelmatig in Spanje op vakantie gaat. Malaga zal je ongetwijfeld  wel bekend in oren klinken, dit kan door de bekende voetbalclub Malaga CF  of omdat het de 5de grootste stad in Spanje is en er zijn nog zoveel andere redenen waarom u ongetwijfeld al eens van deze stad  gehoord hebt.  Als je lastminute naar Spanje wilt vertrekken is Malaga de bestemming waar jij op naar zoek bent.

Malaga is rond 800 voor Christus opgericht waardoor het ondertussen beschikt over een rijke en interessante geschiedenis.  De stad is opgericht door Feniciërs  waarbij de haven werd gebruikt als handelspost.  Na de overstromingen hebben de Feniciërs de stad verlaten waarna de Grieken in de stad gingen wonen.   Ook de Carthagen en Romein hebben de stad nog veroverd, om meer te weten te komen over de geschiedenis van Malaga kan je surfen naar lastminutespanje.nl.

Ook is malaga bekend door de voetballiefhebbers omdat in Malaga de gelijknamige voetbalploeg Malaga CF  terug te vinden is. Malaga CF speelt in de hoogste klasse in Spanje.  Het stadion noemt het ‘La Rosaleda Stadion’ en heeft plaats voor maar liefst 33.000 bezoekers.  Indien er een match word gespeeld is de hele stad in blauw- wit gekleurd en zie je pas hoe het voetbal hier leeft. Het is zeker en vast de moeite waard om een wedstrijd bij te wonen en niet alleen voor de voetballiefhebbers maar voor iedereen want de sfeer die er dan hangt is werkelijk geweldig.

Er zijn ook tal van interessante bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben tijdens je reis naar Malaga maar het Picasso Museum is misschien nog wel de belangrijkste van ze allemaal.  Het museo Picasso is niet toevallig hier geplaatst want Pablo Picasso is in Malago geboren en hier kan je verschillende kunstwerken  bezichtigen die door zijn familie geschonken zijn aan het museum.

http://lastminutespanje.nl/