NL Web
Image default
Particuliere dienstverlening

Online scheiden en een woning? Wij helpen met het uitzoeken van de mogelijkheden

Jullie willen beide een nieuwe start maken, maar hebben samen een huis gekocht? Geen probleem! Ook dan kun je kiezen voor online scheiden bij de Echtscheidingswinkel. Je wordt geholpen met het uitzoeken van alle mogelijkheden met betrekking tot je persoonlijke situatie door een van de experts.

Wie gaat verhuizen? 

Bij een scheiding moeten er afspraken gemaakt worden over wie de woning behoudt en wie er gaat verhuizen. Belangrijk is eerst een nieuwe woonruimte te vinden voor de vertrekkende persoon. De scheiding zal makkelijker verlopen wanneer beide partijen niet meer in dezelfde woning wonen. Wanneer er kinderen in het spel zijn, wordt er vaak voor gekozen om de ouder die de kinderen gaat verzorgen in het gekochte huis te laten wonen. Een vertrekdatum zal moeten worden vastgelegd.

De waarde van de woning

Het is belangrijk voor de scheidingsovereenkomst om het huis te laten taxeren wanneer het door één van beiden wordt overgenomen of verkocht wordt. Als één van beiden in de woning blijft wonen, is een andere optie om samen tot een uitkoopbedrag te komen. Dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de marktwaarde van het huis op dat moment.

De waarde van de spullen

Ook over de waarde van alle gemeenschappelijke spullen zal moeten worden nagedacht bij zowel online scheiden als fysiek scheiden. Wanneer één van beiden betrokkenen de spullen houdt, zal de waarde van de spullen verrekend moeten worden. Dit kan eventueel ook door een deurwaarder uitgevoerd worden.

Direct een scheiding aanvragen

Geef in je online scheidingsaanvraag aan of je een huis gekocht hebt of niet. Zo kunnen de ervaren medewerkers van de Echtscheidingswinkel je namelijk beter helpen bij het online scheiden. Je kunt de scheidingsaanvraag vinden in het informatiepakket dat je op de website aanvragen kan. Na het indienen van de aanvraag wordt er contact met je opgenomen en zullen er meerdere gesprekken volgen om je te helpen met alle aspecten die bij het scheiden komen kijken.

https://www.echtscheidingswinkel.nl/

Gerelateerde artikelen

De hoogstaande houten kozijnen van deze leverancier uit de omgeving van Eindhoven

Intensieve begeleiding bij deze verloskundigenpraktijk nabij Oosterhout

Een verandazeil kopen is een uitstekend idee