NL Web
Image default
Winkelen

Waarom een trampoline goed is voor het sporten?

Het sporten met een trampoline is steeds meer populair aan het worden. Een trampoline is ideaal wanneer je wilt werken aan je coördinatie, evenwicht, balans en lenigheid. In deze blog geven we je een overzicht waarom een trampoline ideaal is om te gebruiken tijdens het sporten.

Je krijgt een workout die je lichaam versterkt

Tijdens het springen worden je spieren gebruikt om je evenwicht te bewaren en om naar hogere hoogtes toe te springen. Doordat meerdere spiergroepen tegelijk worden getraind, ontstaat er een complete workout. Je gespierde spieren worden hierbij versterkt en je reflexen en reactietijd worden verbeterd.

Je lichaam krijgt minder druk

Tijdens het sporten worden je gewrichten, botten en spieren zwaar belast met gewicht. Trampolines produceren echter veel minder druk op je gewrichten in vergelijking met andere fitness routines. Hierdoor is het een goede manier om in conditie te blijven terwijl je hetzelfde resultaat behaalt.

Aerospace-training

Nasa heeft trampolines gebruikt in hun trainingen. Ze ontdekten dat trampolines sporters weerbaarder en soepeler maken, waardoor hun prestaties zullen verbeteren. Dit betekent dat trampolines ook goed zijn voor een allround work-out, waarbij je conditie verbetert.

Lichte impact

Sommige sporten zoals hardlopen zorgen voor een zware impact op je lichaam. De impact van een trampoline is een stuk kleiner; je komt zachtjes terug op de trampoline. Het lichte gebruik maakt de trampoline geschikt voor sportlui op welke leeftijd dan ook.

Verbeter je gewrichten

Trampolines kunnen helpen bij het verlichten van pijn bij gewrichten zoals je knieën en enkels. De trampoline absorbeert de schokken, waardoor de gewrichten verstevigd worden en je kracht en stabiliteit verbetert.

Top 10 fitness trampolines

Wil je de resultaten bereiken die worden aangeprezen met een trampoline? Dan is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die voor je liggen. Je kunt hier doorklikken voor een top 10 beste fitness trampolines!

Conclusie

Sporten is soms eenzaam maar ook saai als je hetzelfde doet. Of u nu een beginner of een ervaren atleet bent, trampolines zijn een leuke manier om je routine uit te breiden en het plezier in het sporten verder te verhogen. Trampolines helpen je spieren, gewrichten en veel meer te versterken. Voor meer informatie over welke trampoline het beste bij je past, kun je hier een overzicht vinden van de beste fitness trampolines.