NL Web
Image default
Industrie

Waar een magneetventiel voor gebruikt wordt

Aim fluid control biedt u een uitgebreid assortiment magneetventielen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Een magneetventiel (ook wel elektroventiel of magneetklep genoemd) is een klep die elektromagnetisch bediend wordt. Deze magneet zorgt ervoor dat de klep open of dicht kan worden gezet. Deze kleppen worden gebruik om vloeistoffen of gassen door te laten, te blokkeren of om te leiden. Denk hierbij aan openen, stoppen, doseren, verdelen of mensen van media door middel van twee of meer poorten. Er zijn vier verschillende soorten ventielen voor diverse toepassingen:

  • Directgestuurd
  • Indirectgestuurd (servogestuurd)
  • Semi-indirectgestuurd
  • Drukgestuurd

De voordelen van een magneetventiel

Het gebruik van een magneetventiel biedt vele voordelen. Zo zijn deze ventielen ideaal om snel, nauwkeurig, veel en veilig te schakelen voor diverse media. Denk hierbij aan olie, water, heet water, stoom en lucht. Het zijn kleine, compacte en geïntegreerde systemen waardoor ze makkelijk in te bouwen zijn. Deze ventielen zijn dan ook uitermate geschikt voor schone media. Dit komt doordat schone media geen slurrie, steentjes, stukjes of restjes bevat die de ventielen kunnen laten verstoppen. Voor niet schone media kan een filter wellicht een oplossing zijn. In de webshop van aim fluid control, of in de showroom in Son en Breugel, vindt u altijd een magneetventiel die voor uw toepassing geschikt is. U heeft bij hen namelijk meer dan genoeg keuze.

Bestel in de webshop van een specialist

Een kwalitatief magneetventiel bestelt u in de webshop van een echte specialist. Het gehele assortiment van aim fluid control bekijkt u eenvoudig online. Wenst u meer informatie over de toepassingen van een magneetklep? Of wilt u graag advies over welk ventiel het beste bij uw toepassing aansluit? Dan staan de vakbekwame medewerkers van deze specialist u graag telefonisch te woorden. Bij dit bedrijf hebben ze al meer dan 30 jaar ervaring en vinden ze altijd een oplossing op maat speciaal voor uw situatie.

https://www.aimfluid.nl/nl