NL Web
Image default
Woningen

Zo koop je een huis zonder eigen geld

Heb je weinig eigen vermogen maar wil je toch een eigen woning kopen? Tegenwoordig is veel spaargeld nodig om een hypotheek te krijgen. Dit is zo hoog, aangezien de prijzen van de huizenmarkt ook torenhoog zijn. Helaas ziet het er niet naar uit dat deze prijzen snel zullen dalen. Maar langer wachten met een woning kopen is ook niet gewenst. Toch zijn er andere manieren waarmee en eigen woning kopen zonder geld toch mogelijk is.  

Wat zijn de mogelijkheden?

Hoe kan ik dan een huis kopen zonder te veel eigen geld? Dit is een gedacht die in vele hoofden ronddwaalt. Zo zijn er andere manieren om toch de hypotheek te krijgen die je wenst. Zo is het een mogelijkheid om een huis te kopen met ouders. Dit kunnen zowel jouw eigen ouders zijn als die van jouw partner. Het maximaal aantal personen is vier. Daarnaast kan je ook een woning kopen met vrienden of kennissen. Ook hierbij geldt de regel tot 4 personen. Het voordeel van een woning samen kopen met anderen is dat je een ruimere woning nodig hebt. Hier is namelijk minder concurrentie voor. Als gevolg hoef je minder over te bieden.  

Succesvol bieden op een huis

Overbieden is iets wat tegenwoordig in vele gevallen nodig is. Er is meer vraag dan aanbod, dus hoog bieden is de enige manier. Daardoor is het de ideale wijze om een woning te kopen. Echter kost het wel meer geld. Dit geld is eigen spaargels of een flinke overwaarde. Hierdoor is kopen zonder eigen geld geen prioriteit. Een huis kopen kan je dan nooit alleen opbrengen. Echter is de marktwaarde erg belangrijk.  Hier heeft de vraagprijs niets mee te maken. Toch is het belangrijk om te weten wanneer je een bod uitbrengt. Anders is het het bedrag niet waard.  

Nog een andere optie

Naast het aankopen van een huis met broer of zus, ouders of vrienden is er nog een andere optie. Deze is veel gebruikt wanneer onder de marktwaarde kopen niet mogelijk is. Kosten koper met een lening financieren kan. Je kan namelijk deze kosten apart financieren. Op deze manier kan je toch een huis kopen zonder eigen inleg. Het verlaagt vervolgens wel de het bedrag van maximale hypotheek. Dit lijkt een goede oplossing. Echter heeft dit grootte impact. Ongeveer vijf keer het geleende bedrag krijg je minder op jouw hypotheek.