NL Web
Bedrijven

Goed geregeld, die loonservice

Elke maand moet je er weer voor gaan zitten, of misschien wel vaker: de salarisadministratie. Maar is het eigenlijk wel verstandig om deze klus helemaal op eigen schouders te tillen? Het is namelijk niet zo makkelijk als het misschien lijkt. Sommige cao’s hebben te maken met allerlei soorten uitzonderingen waar rekening mee gehouden dient te worden. Hier kan een enorme hoeveelheid tijd in gaan zitten natuurlijk, tijd die je wellicht niet hebt. Wellicht is het in zo’n geval een beter idee om gebruik te gaan van een loonservice.

Met de juiste salarisservice wordt je heel veel werk uit handen genomen. Dat is niet alleen fijn omdat de salarisadministratie eigenlijk wel een rotklus kan zijn, dat is ook verantwoorder om te doen. Voor de belastingdienst bijvoorbeeld is het heel belangrijk dat je je zaken goed op orde hebt. De belangrijkste geldstromen in een bedrijf zijn vaak de kosten van het personeel. Voor je eigen bedrijfsbelang is het belangrijk dat je dit goed en foutloos op papier hebt staan, maar dat is bij lang niet elk bedrijf het geval.

Door de salarisadministratie uit te besteden kun je er ieder geval zeker van zijn dat dit opgepakt wordt door iemand die echt waar hij of zij mee bezig is. Zo krijgen je werknemers altijd op tijd hun geld maar ook kun je op die manier echt beloften doen. Een goede loonservice voert alle opdrachten binnen 24 uur uit dus kun je er ook van op dat je je geld op tijd krijgt. 

Je werknemers kunnen ook zelf heel eenvoudig loonstroken en jaaropgaven inzien en downloaden. Dat kunnen ze heel eenvoudig doen met een eigen inlog waarmee zij wanneer zij maar willen bij hun eigen gegevens kunnen. Uiteraard kun je ook wanneer je daar behoefte aan hebt, je gehele administratie inzien omdat deze altijd online staat.

http://www.cbbs.nl