NL Web
Gezondheid

Niet meer die vermoeide blik in je ogen

Onze huid wordt naarmate wij ouder worden, minder elastisch. Daarmee bedoelen we alle huid maar ook zeker de dunne huid van ons gezicht. Het dunste stukje huid van je gezicht is te vinden bij je ogen en dat is dan ook de reden waarom deze huid vrij makkelijk kan gaan rimpelen. Dit rimpelen kan ook nog eens samenhangen met  hangende oogleden en dat is natuurlijk iets waar niemand op zit te wachten.

Het verhelpen van hangende oogleden is gelukkig wel een ingreep die vrij makkelijk te verhelpen is bij de cosmetisch arts. De ervaringen zijn overwegend dan ook positief en dat is niet zo gek, want het is een relatief kleine ingreep, die voor veel mensen goed te doen is. De behandeling zelf vindt plaats onder plaatselijke verdoving, wat de hersteltijd na de ingreep ook aanzienlijk minder maakt.

Omdat ieder gezicht anders is, gaat een behandeling hangende oogleden altijd gepaard met een grondige intake. Tijdens deze intake zal de arts samen met de patiënt kijken wat precies het probleemgebied is en wat daar aan te doen valt. Bij de ogen kunnen zich namelijk een aantal problemen voordoen en voor elk van die problemen is een behandeling mogelijk.

Zoals eerder gezegd, vindt de behandeling onder plaatselijke verdoving plaats. Alles bij elkaar ben je waarschijnlijk niet langer dan ongeveer 30 minuten in de stoel voor de ingreep zelf. De arts zal je door de behandeling heen praten en zeggen wat hij of zij allemaal aan het doen is. Vaak kun je zelfs zelf meekijken met een spiegel, mocht je dit willen.

Na de behandeling is het belangrijk om te goed te doen wat de arts zegt om zo complicaties te voorkomen. Dat betekent vooral goed koelen om zoveel mogelijk zwelling tegen te gaan, zowel net na de ingreep als in de dagen daarna.

http://injectableklinieken.nl/