NL Web
Zakelijke dienstverlening

Digitaliseren volgens het Metamorfoze programma

GMS is een familiebedrijf met een ruime ervaring in het digitaliseren van diverse bijzondere materialen. Zij hebben dan ook gewerkt voor diverse grote bedrijven, waaronder Douwe Egberts, TU Delft, Heineken en BP Europoort.

Hoe het programma wordt uitgevoerd

Het Metamorfoze programma is ontwikkeld door de Nederlandse overheid om het verval van cultureel erfgoed tegen te gaan. Tijdens dit programma wordt er rekening gehouden met strenge eisen met betrekking tot digitaliseren, scannen en controle. De hoogst mogelijke kwaliteit wordt gewaarborgd. Dit wordt gedaan aan de hand van 1-op-1 controles, kleurkaarten en speciale targets. Het Metamorfoze programma bestaat uit verschillende stappen, die hier nader worden uitgelegd:

  • Projectplan. GMS is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het Metamorfoze programma. Hierdoor hebben de specialisten veel ervaring in het uitvoeren van de diverse projecten. Zij weten wat er allemaal bij komt kijken. Er wordt daarom van tevoren een uitgebreid en gedetailleerd projectplan opgesteld. Hierin worden alle stappen omschreven die doorlopen dienen te worden om de Metamorfoze kwaliteit te bereiken.
  • Inventarisatie en inname. De wensen en eisen worden vastgesteld. De specialisten weten precies wat er verwacht wordt. Het materiaal wordt ingeklaard wanneer er goedkeuring is van de opdrachtgever.
  • Uitvoering van Metamorfoze. De materie wordt gedigitaliseerd aan de hand van het projectplan. Er is een aparte controleprocedure ontwikkeld door deze specialisten die is toegespitst op Metamorfoze. Op deze manier wordt er inzicht verkregen op een goede uitvoering van het project.
  • Digitale bestanden. Indien nodig en afhankelijk van het materiaal wordt de materie bewerkt door de specialisten. Hierbij wordt de indexering en structurering van de bestanden behouden. In overleg met de opdrachtgever worden de materialen teruggegeven samen met de bestanden.

Ontdek de mogelijkheden

Wanneer het gaat om digitaliseren van bestanden, is ervaring zeer belangrijk. Deze specialisten hebben afgelopen jaren diverse bestanden gedigitaliseerd aan de hand van Metamorfoze normen. GMS is dé specialist als het gaat om digitalisatie van bestanden in bijzondere collecties. Neem contact met hen op als u meer wilt weten.

https://gmsnl.com/